Tuesday, February 28, 2012

Jalan jalan tengok ikan di melaka sana

*itu hari ikhwan sudah patahkan satu spek mami, jadi kali ini harus berhati hati*

Ini cerita Selasa lepas, gua dah sesiap upload gambar tapi lupa nak taip. Ok gua dah tua, dan slalu lupaan. Pada mereka mereka yang tidak tahu, di Dataran Pahlawan sana sudah terdapatnya sebuah pusat lawatan untuk melihat ikan ikanan. Tapi gua dah lupa apa ke namanya, tapi ada something to do with "coral" lebih kurang begitu la.

*Belut katanya, tapi kalau tgk dedekat, belut nya asyik tenganga saja*

Harga bayaran adalah rm30 untuk dewasa, ada juga pakej untuk keluarga. Seperti tempat ikan ikanan yang lain yang terdapat di serata Malaysia, pasti la tempat ini mempamerkan ikan, takkan nak letak memerang pula. Ada juga terdapat tempat di mana para pelawat menyentuh binatang binatang seperti tapak sulaiman, siput dan berbagai lagi. Yang pastinya haiwan hiawan ini selamat untuk di sentuh. Gila lu, taruk haiwan berbisa utk di sentuh, ramai yang bakal tekorban pula nanti. Gua adalah kurang berkenan dengan mamat india yang menjadi juru info di dalam ini. Membebel tak tentu hala. 

*gigihla atuk melayan ko kwan, uncle long dah tak larat mau dukung kamu*

*mengsupervisorkan meenachi ni edit gambar, kasik touch-up macam lisa surirumah*

Usai bejalan jalan sampai mengejar ikhwan yang berlari kesana kemari, bergambarlah kita beramai ramai. Harga pakej untuk bergambar ini adalah murah, RM18 untuk empat saiz gambar termasuk satu didatang kan seperti tag untuk bag. Itu hari masa pegi Bukit Merah satu gambar je dah RM25, mahal kut. Pasal Bukit Merah itu nanti aku cerita lain hari.

*Dah tidur baru aman*
Selesai jalan jalan, singgah makan, dan terus balik ke umah mama, sedia untuk pulang ke KL dan seterusnya memula kerjaya pada keesokkan harinya. 

Farid kata: Berbaloi ke masuk bayar sampai rm30? ntah, lu orang try la dulu.
Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis