Tuesday, September 10, 2013

Ch 3- rerama, ayam gemok dan pokok pisang

*Sbenarnya cam nak peluk tapi cam malu, tehapa hapa la kau ni*

Ok ada sikit gambarajah dari kejadian sbelum ke destinasi seterusnya. 

*tetiba ada mokcik tersentil (bak kata sopiah) di tepi itu*


Selesai tawaf satu lavender ke apa ntah ni, duk pikir mana lagi nak pegi, pastu pikir punya pikir, pi taman rerama je la. Yer dah kering idea. Taman rerama ni letaknya berhampiran dengan simpang nak ke Boh sungai palas. Bayaran masuk dalam tu adalah rm5 jew. So adalah murah.

*pos pos tegak bahu snget cam patung*

Tempat ni cam kepelikkan sbb dalam dia cam hutan, tapi bahagian blakangnya ada construction, cam pelikkan. Dalam ini juga ada ulaq, bewok, ayam, itik. So tak terhad pada rerama sahaja. Keadaan juga adalah panas, so tak yah berangan nak berbaju sejuk bulu bulu ke apa.

*dalam percubaan letak rerama atas pala*

*Usaha tangga kejayaan*


*Haa akhirnya berjaya*
Dah penat berpusing pusing bagai nak gila lam ni, turun naik tangga bagai, baru lah nak kuar, pastu singgah kedai yang ada kat sini, kemal beli teh pelbagai perisa. Pastu duk pikir lagi, kejenya asyik berfikir mana lagi nak pegi, last last decide pegi kea farm.


*Nampak bayang bayang sendiri, seperti hanjen dan bayang bayangnya*


*Kehidupan kekura diaatas hamparan guni*

*Walaupun dalam ini ada tanam pisang, tak bererti ada jual goreng pisang dalam ini. Upama air yang tenang jangan disangka tiada buaya*

*mesti luorang ingat gua akan cakap, walaupun didalam ini ada bela ayam, jangan diingat ada kfc dalam ini*


Gambar kat kea farm pastilah tak amek, ater sibuk berjalan sambil makan brokoli goreng pastu duk belek sana sini, beli kledek yang siap di rebus banyak banyak. 

Farid kata: Lepas je abis dari kea farm bateri kamera pun kong, terus campak lam kete. Yer gua pemalas nak charge bateri kamera.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis